Publicaties

Een overzicht van onze publicaties

Talent maakt bevlogen

Wanneer ik terugdenk aan mijn schooltijd denk ik vooral terug aan hoeveel tijd ik heb gestopt in het leren van 1 vak: Latijn. Ik weet van mezelf dat ik geen talenknobbel heb, maar ik denk dat ik aan dat vak meer tijd heb besteed dan aan alle andere vakken samen, om alsnog maar een zes te halen op mijn eindexamen. En waarom eigenlijk? Waarom stoppen we zoveel tijd in het verbeteren van onze zwakke punten?

Een artikel van Kent State University laat zien dat als we het om zouden draaien en ons zouden gaan focussen op onze talenten onze kwaliteit van leven 3 keer zo hoog kan worden en onze bevlogenheid op het werk tot wel 6 keer zo hoog! Op het moment dat wij van onze 5’jes proberen 6’jes te maken, betekent dit vaak dat we onze 8-en links laten liggen. Vervolgens ervaren we dat euforische gevoel van succes niet, omdat er genoeg mensen om ons heen zijn die het met twee vingers in hun neus doen. Wanneer we echter onze talenten gaan benutten, zullen we merken dat we meer vertrouwen hebben in onszelf, dat alles natuurlijker gaat en vloeiender verloopt, we productiever worden en dat we vol energie zitten (Frieden, 2017).

Maar hoe herken je een talent nu eigenlijk? Volgens Frieden (2017) zijn er vier dingen die erop wijzen dat je met een talent te maken hebt, namelijk: succes (terwijl je bezig bent, voel je je effectief), instinct (je kijkt er actief naar uit), groei (terwijl je bezig bent voel je je nieuwsgierig en gefocust) en behoefte (nadat je het hebt afgerond voel je je vervuld).

Als je eenmaal de talenten van een ander herkent, kan je bevlogenheid gaan verhogen door de focus te leggen op deze talenten. Doe dit door waarderende feedback te geven wanneer iemand zijn talent aan het benutten is of door diegene taken te geven die zijn talenten in de spotlights zetten. Want uiteindelijk wil iedereen toch bevlogen medewerkers?


Frieden, K. (2017, January 25). The Key to Employee Engagement: Focus on Strengths. Retrieved June 5, 2018, from https://www.kent.edu/yourtrainingpartner/key-employee-engagement-focus-strengths