Over ons

Grondleggers Employee Journey in 5C’s

Management Class en Consumatics zijn de grondleggers van de 5C Methode. Kennis van wereldwijde wetenschappelijk onderzoeken en gefundeerde ervaringen van organisaties liggen hieraan ten grondslag. Management Class en Consumatics hebben een gemeenschappelijke passie voor de werking van het menselijk brein en de processen die onze ervaringen en ons gedrag onbewust aansturen.

 

Management Class

Management Class herkent en duidt vanuit organisatiekundig en neurowetenschappelijk perspectief leer-, denk-, en werkprocessen in organisaties met als doel ze in samenhang op een hoger niveau te ontwikkelen. Op basis van de meest recente breinprincipes adviseren wij organisaties. Daarnaast geven wij vorm aan onderwijs- en ontwikkelprogramma’s, stellen onderwijscurriculum samen en sturen teams aan die verantwoordelijk zijn voor onderwijs of human development.

Management Class heeft de basis gelegd voor de employee journey. De journey is van invloed op de beleving die een medewerker bij zijn werk heeft. Deze beleving is voor een groot deel een breinaangelegenheid. Dit vormt ook de basis van de dienstverlening van Consumatics.

Consumatics

Consumatics is gespecialiseerd in onderzoek naar onbewust consumentengedrag en werkt voor organisaties als Albert Heijn, Rabobank en Jacobs Douwe Egberts. 95% van ons gedrag wordt onbewust bepaald, dus specialistische kennis hierover maakt echt het verschil. Een goede customer journey begint bij en stevig gefundeerde employee journey. Daarom hebben wij onze kennis over onbewust gedrag nu ook vertaald naar de medewerker.

Gelukkige medewerkers zorgen voor een aanzienlijk hogere klantwaardering, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Dat is de reden dat we onze kennis en kunde met Management Class gebundeld hebben om vorm en inhoud te geven aan het verbeteren van de employee experience door middel van de employee journey. De basis van ons werk ligt in het continue (wetenschappelijk) onderzoek doen en het vertalen naar een concrete toepassing in de praktijk.

5Cmethode Over Ons

14% van de medewerkers
doet datgene waarvoor ze zijn opgeleid

Corporate Neuroloog Rolf Bruins

“Ik ben eigenaar van Management Class en heb meer dan twintig jaar ervaring in het ontwikkelen van (jonge) professionals in organisaties. Daarnaast ben ik auteur, onderzoeker en spreker. Mijn favoriete hobby’s zijn observeren en duiden. Mijn leidraad is het bedenken en uitvoeren van ideeën die leiden tot verbetering van mens en organisatie. Altijd ben ik op zoek naar de waarheid. De koppeling van brein en werk is voor mij logisch. Als je weet hoe je brein werkt, word je beweeglijk en flexibel. Het is de basis van persoonlijke ontwikkeling en groei. Het maakt niet alleen jezelf sterker maar ook de organisatie waarvoor je werkt. Door jarenlang wetenschappelijk onderzoek en ervaringen in de praktijk bij verschillende bedrijven heb ik de basis gelegd voor de employee journey. Omdat de employee journey sterk verband houdt met de customer journey hebben we de handen ineengeslagen met de expert op dit gebied Consumatics. Samen hebben we de 5C Methode ontwikkeld en geven we invulling aan de uitvoering van deze methode.”

Rolf over bevlogenheid:

“Bevlogen medewerkers herken je direct door de energie die ze uitstralen en de twinkeling in hun ogen. Vol passie vertellen ze over hun werk en wat ze meemaken. Dat inspireert me enorm.”
Helma Loomans

“Ik ben mede-eigenaar van Consumatics, een onderzoeks- en adviesbureau met als specialisme onbewust gedrag. Als je weet wat mensen daadwerkelijk motiveert en welke elementen daar een positieve invloed op hebben, kan je echt het verschil gaan maken! Ik heb ruim tien jaar ervaring in het aansturen van teams van verschillende groottes en was altijd al bezig het mooiste uit de teamleden te halen en daarmee een blij en krachtig team neer te zetten dat optimaal functioneert. De samenstelling van het team is van invloed (iemand omschreef mij als een soort “matchmaker voor teams”) en uiteraard de cultuur in een organisatie en de leiderschapsstijlen. Maar sinds ik mede-eigenaar ben van Consumatics, zie ik ook daadwerkelijk de laag daaronder, er zijn zóveel factoren van invloed op hoe iemand zich voelt en gedraagt en soms zijn die zo eenvoudig toe te voegen voor een merkbaar resultaat! Die principes en inzichten kunnen gebruikt worden om zowel medewerkers als klanten zich op hun gemak te laten voelen en zo het maximale te halen uit je medewerkers. Dit leidt tot hogere tevredenheid van medewerkers, maar ook van klanten, lagere kosten en hogere omzetmogelijkheden. Een win-win-win-win-situatie dus”.

Helma over bevlogenheid:

“Als medewerkers oprecht enthousiasme voelen over wat zij doen, hoeft de kar niet meer getrokken te worden, maar wordt deze door het hele team voortgeduwd zonder dat iemand er moeite voor doet.”
Wenda Linthorst

Als trotse moeder van twee kinderen vind ik het boeiender dan ooit om constant mensen te verrijken rondom kennis van het brein en het onbewuste. Ook al zijn we als maatschappij nog maar heel weinig op de hoogte hoe het brein werkt, met de karige kennis die we hebben kunnen we al stappen maken. Het maakt ons een beter mens om te begrijpen hoe het brein van de ander werkt, zodat je ook snapt waarom hij/zij zo reageert. Bij het onderzoeks- en adviesbureau Consumatics ben ik elke dag bezig met deze visie gericht op de consument en de medewerker. Het is fijn om met de 5C Methode te werken gericht op medewerkers voor ons zelf en met onze relaties. Het geeft structuur waarmee je constant kunt meten, maar vooral kunt optimaliseren, in de reis die de medewerker maakt. Ik ben blij dat we deze methode beschikbaar maken voor uiteenlopende partijen, zodat bij iedereen het onbewuste op de agenda komt te staan!

Wenda over bevlogenheid:

“Het is heerlijk om te zien dat mensen goed in hun kracht staan en met passie aan het werk zijn. Teams die elkaar samen stimuleren om op een enthousiaste manier naar een hoger niveau te gaan, maken samen het verschil.”